San Carlos Mission Trip

Fredag morgen dro 50 elever fra Bourgade til San Carlos for å bygge hus til fattige indianere. Jeg valgte å bli med, siden det er en opplevelse man sjelden får bli med på. Og jammen var det verdt det! Turen var et samarbeid med Amor, en non-profit organisasjon som bygger hus i Mexico, San Carlos og Sør-Afrika. Amor har en egen camp litt utenfor reservatet, i byen Globe, der vi fikk holde til. Vi bodde i telt og hadde et stort "camp fire" i midten. Vi holdt oss for det meste rundt bålet etter at vi var ferdige med jobbingen for om kveldene var det kaldt! Det var minusgrader om natten og en sovepose og et teppe var absolutt ikke nok. 

Hver dag måtte vi stå opp klokken halv sju, spise frokost i kulden, pakke og reise inn til reservatet. Her snakker vi STOR forskjell mellom Globe og San Carlos. Reservatet er det 3 største reservatet i Arizona og fattigdommen merkes godt når du kjører gjennom reservatet. Søppel og gamle biler, folk som bor i campingvogner, et stort, fint casino, enda mer søppel, hjemløse hunder som vandrer langs veien, nedbrente hus, osv. Man hører om fattigdom hele tiden, men det er ikke før man får sett det med sine egne øyne man ser hvor ille det faktisk er.

Den første dagen startet vi med å legge grunnmuren til et hus. Vi blandet sement i fem timer i strekk, med en liten lunsjpause. Det var tungt og slitsomt og jeg var helt gåen dagen etterpå. Vi fikk møte to små gutter som var nevøene til familien vi bygde huset til. Guttene het Victor og Tristan og var 7 og 8 år. Med seg hadde de de to hundene sine, Frooh og Roadshack. Guttene hjalp oss litt, herjet mye, kastet hammere på oss og badet i sandhaugen vår. Koslige unger med andre ord. Etter at vi var ferdige meg jobbingen fikk vi dra tilbake til campen å dusje. I iskaldt vann, of course. Ingen luksus her nei. Resten av kvelden var det middag og sitting rundt leirbålet. Det ble en veldig tidlig kveld for alle var utslitte. Det ble ikke mye søvn på meg den første natten for det var umulig å sove i kulden og ulingen fra prærieulvene foregikk hele natten. 
Victor, Juliette og Tristan.


Telting på gang!

Neste dag jobbet vi på et annet hus. Der var grunnmuren allerede ferdig, så vi kunne sette opp vegger og tak. For å "knyte" sammen veggene brukte vi vaier som vi måtte knyte sammen. Pirkete og hardt var det, og hånda var helt utslitt etterpå. Solbrent ble jeg også i hele ansiktet, spesielt panna, og i nakken. Så nå har jeg et fint t-skjorte skille i nakken...


Huset ble bygd midt utti ingenmannsland. Fin utsikt da.

Chelsea og Ray.

Lørdag hadde en av guttene bursdag og vi jentene, så snille som vi er, kjøpte kake og kort. Etter middag tente vi 17 lys på kaka og hadde bursdagsfest. Han ble bra overrasket kan du tro!
På dette kortet stod det "I know you wanted chicks bouncing on a trampoline on your birthday.. so here you go" Haha. Jeg signerte like så godt "From your Norwegian chick, Malin".

Søndag måtte alle dra på søndagsgudstjeneste. Ingen vei utenom. Jeg sovnet i kirka, vi sovnet vel alle sammen, trøtte og slitne som vi var. Jobbing, dusjing, middag og leker rundt bålet som egentlig foregikk hver kveld.

Mandagskveld var den siste kvelden og da ble det feiring av seniorene, siden dette var det siste året de kunne bli med. En tradisjon den siste kvelden er "mystery food" for frivilige seniorer. Her fikk de prøve mexicansk godteri, indonesiske spesialiteter, tørket scampi med tabascosaus og sist, men ikke minst, "pig feet". Bare navnet får deg til å kaste opp. Griseføtter i lake!! Konkurransen gikk ut på å ikke kaste opp. Stakkars guttene kastet opp over hele bålet foran alle sammen, untatt Schyler, med en mage av stål. 
Schyler spiser griseføtter

Tirsdag pakket vi sammen og reiste hjem. Etter en times lang dusj, sovnet jeg på senga og våknet opp tre timer senere. Helt utslitt etter fem dager med hard jobbing. 

Jeg skulle ønske jeg kunne være med neste år også, for dette var litt av en opplevelse jeg er så glad for at jeg valgte å bli med på. Det føles godt å vite at man har gjort en forskjell! I tillegg ble gode venner enda bedre venner, bekjente ble venner og fremmede ble bekjente. Vi hadde det så gøy sammen! Denne turen fikk meg virkelig til å innse hvor godt jeg har det og hvor heldig jeg er. 

-MALIN 


  0 kommentarer på "San Carlos Mission Trip"


Legg igjen en kommentar

Navn:
Husk meg?
E-post:

Bloggadresse:

Kommentar:

Designet er laget av CAROLINE MARIA


Velkommen!
Jeg er ei jente fra Møre og Romsdal som er på utveksling i Phoenix, Arizona skoleåret 2011/2012. Dette er min blogg om utvekslingsåret mitt og alt som følger med det å være en utvekslingsstudent. Reiser med AFS. Skulle du ha noen spørsmål angående utveksling, er det bare å ta kontakt på malinsogge@hotmail.com.

dager siden avreise!
dager til avreise


arkiv


April 2012
Mars 2012
Februar 2012
Januar 2012
Desember 2011
November 2011
Oktober 2011
September 2011
August 2011
Juli 2011
Juni 2011
Mai 2011

kategorier


Blogg
Før avreise
Året i USA

favoritter


AFS
Astrid i Tyskland
Birte i USA
Cathrine i USA
Elfi i England
Helle i USA
Utvekslingsblogger.com

designet er laget av:


Caroline Maria

hits