Ash Wednesday

Hei og hopp!

Jeg sitter på senga til Elisa, full av muffins og grapejuice, og prater om karakterer, av alle ting. Vi er så flinke vi, foreigners med gode karakterer. Vet ikke hvorfor vi bryr oss, det teller jo ingen plass, men jeg syns det er umulig å ikke gjøre mitt beste. 


Nummer 1 i engelskklassa, og jeg er ikke herfra engang! 

Jeg har nesten ikke vært på skolen denne uka. Mandag var det President's Day, tirsdag og onsdag var jeg syk og hjemme fra skolen. Det var så hardt å komme tilbake på skolen, for alt du gikk glipp av, må du ta igjen. Føltes ut som jeg hadde gått glipp av et helt år! 

Onsdag var det også askeonsdag. Askeonsdag markerer begynnelsen på fastetiden, en tradisjon som er til ære for da Jesus fastet i førti dager. Askeonsdag og fastetiden er veldig viktig i den katolske religionen, og på onsdag hadde vi gudstjeneste på skolen(som jeg gikk glipp av). På den gudstjenesten er det vanlig å få askekors i panna, for å minne oss om at vi oppstod fra aske og skal igjen bli til aske. Vertsøsteren min kom hjem med et askekors i panna, og vasket det ikke av igjen før lenge etter middag. Under fastetiden(på engelsk kalt lent) er det vanlig å gi opp noe de førti dagene av fastetiden. Vertsøsteren min ga opp brød, mange av vennene mine ga opp facebook og sjokolade, gluten, kjøtt osv. Jeg ga opp Wheat Thins(kjeks) for de spiser jeg hver dag. Er du veldig katolsk skal du ikke spise kjøtt på fredager gjennom fastetiden, men hvis du glemmer deg og gjør det likevel(ufrivillig) er det greit, hvis du gjør det frivillig er det en synd. Det slipper jeg unna.Så idag etter skolen skulle jeg bli med to jenter fra skolen hjem for å øve på økonomi fremføringen vi har på mandag. Som sagt så kunne de ikke spise kjøtt, siden det er fredag, så vi dro til Jack in the Box for å spise soyatacos, med soyabønner istedenfor kjøtt. Det var min første gang på Jack in the Box, og det var vist kjempe rart, så da vi kom inn dit, sa de til de som jobbet der at det var min første gang. "She's from Norway! She's never been here before!! Can she get something for free?". Litt flau ble jeg da jeg måtte snakke norsk til dem for å "bevise det", men jeg har blitt så vant folk som spør om det at det ikke er like så flaut lengre. Desverre fikk jeg ingenting gratis...

Helga blir brukt til mye leksearbeid og prosjektarbeid, pluss at det er en AFS-ting som foregår i morgen. Jeg overnatter hos Elisa i kveld, og har allerede gjort fotografiprosjektet mitt mens hun spilte piano. Haha, effektiv!

Vel, det var dagens religionsforedrag, haha. Seeyah!

-MALIN

 


  1 kommentarer på "Ash Wednesday"

Postet av: Madde K.K
Håper du får en fin dag!
25.02.2012, 08:01
URL: http://maddekk.blogg.no

Legg igjen en kommentar

Navn:
Husk meg?
E-post:

Bloggadresse:

Kommentar:

Designet er laget av CAROLINE MARIA


Velkommen!
Jeg er ei jente fra Møre og Romsdal som er på utveksling i Phoenix, Arizona skoleåret 2011/2012. Dette er min blogg om utvekslingsåret mitt og alt som følger med det å være en utvekslingsstudent. Reiser med AFS. Skulle du ha noen spørsmål angående utveksling, er det bare å ta kontakt på malinsogge@hotmail.com.

dager siden avreise!
dager til avreise


arkiv


April 2012
Mars 2012
Februar 2012
Januar 2012
Desember 2011
November 2011
Oktober 2011
September 2011
August 2011
Juli 2011
Juni 2011
Mai 2011

kategorier


Blogg
Før avreise
Året i USA

favoritter


AFS
Astrid i Tyskland
Birte i USA
Cathrine i USA
Elfi i England
Helle i USA
Utvekslingsblogger.com

designet er laget av:


Caroline Maria

hits