Svar på spørsmålsrunde #2

Hva er det morsomste du har opplevd i USA så langt?

Hmm.. Vanskelig! Jeg elsket Phoenix weekend, men så elsket jeg Minnesota turen også, og alle overnattingene med Elisa, eller AFS juleparty, eller halloween kanskje, homecoming må det nok bli. Homecoming var nok det største jeg har opplevd! Håper prom blir like gøy!
Hvordan er godteriet der sammenlignet her?

Ingenting slår Freia melskesjokolade. INGENTING. Men så er 3 musketeers sjokolade(min favoritt) veldig godt, og amerikanerne slår oss når det kommer til surt godteri. Ellers har de jo snickers og twix her, og Reese's peanuttbutter cups, som er veldig godt, mens Hersey's sjokolade er ekkelt. 

Hvordan fikk du deg venner?

Det tok meg en stund å finne gode venner som jeg følte jeg kunne være meg selv med, men venner hadde jeg fra dag en. Alle på skolen var veldig imøtekommende, og AFS ungene er jo "instant friends". Det var nok spesielt i danseklassa jeg fant de beste vennene jeg har her. Vertsøstra hjalp også veldig. Hun introduserte meg for hennes venner og tok meg med på ting. 

Ble du rask vant til å "slå deg løs" i familien hvis du skjønner hva jeg mener? (gå i kjøleskapet, slenge ting til vask etc)

Ja! Det er nok ei lita kneik du må komme over. Men det tok meg ikke lange tiden til jeg følte meg hjemme. 

Kjøper du ting som bind, nødvendige hverdagslige ting og sånt selv?

Nei, vertsmor hjelper til meg sånt. Det var litt kleint i begynnelsen å spørre nesten en fremmed om de kunne kjøpe disse tingene til deg, men så blir du vant til det og det er ikke kleint lengre. Dyr sminke er det eneste av "toalettsaker" jeg kjøper selv. 

hva tenkte du når du fikk vite hvor du skulle?

Jeg begynte å gråte da jeg fikk vite at jeg skulle til Phoenix. Jo mer jeg leste fra søknaden til vertsfamilien, jo mer gråt jeg. Jeg løp opp trappa til mamma og fortalte henne at jeg skulle bo i Arizona, og vi begynte begge å gråte. 

beskriv livet ditt akkurat nå..

Akkurat når Stortrives jeg her. Med en stor S. Det tok meg litt tid til å finne meg til rette, men nå har jeg det akkurat slik jeg vil ha det, og har faktisk ikke så lyst hjem. Jeg har mye å se frem til, og prøver å nyte hver dag. Jeg elsker å kunne sole meg en varm februardag og elsker å kunne dra på kjøpesenteret en søndag. Jeg elsker vennene mine og familien min, og elsker å være "foreign" og spesiell. 

hva liker du best med USA i forhold til Norge?

Engelsk! Jeg eeelsker å snakke engelsk! Også elsker jeg at alt er så tilgjengelig, og at det er så mange valg! Og så liker jeg at det er mange "sunne" valg. Som low fat, low calorie, osv. Skal man kjøpe melk, så må man velge mellom hel melk, lett melk(3%, 2%, 1% fett), økologisk, ekstra d vitamin, esktra kalsium, osv osv.

How is the food in Arizona ?

Her har man så mange valg at hodet eksploderer hvis noen spør deg hvor du vil dra å spise. Vi drar ut for å spise ca. to ganger i uka, og de andre dagene lager vertsmor middag. Da varierer det mellom kylling, taco, spagetti, og kylling. Heldigvis elsker jeg kylling. 

Har utvekslingsåret vært som du forventet så langt? Skuffet/overrasket?

Det har nok vært litt flere nedturer enn jeg trodde det skulle bli, og jeg trodde skolen skulle være enklere. Men jeg prøver å se det positive i det, nedturer lærer man av, og at skolen er vanskelig betyr bare at jeg kommer tilbake på tredjeåret med gode lekserutiner osv. 

Har det vært vanskelig å finne seg skikkelig gode venner?

Ja, dette var noe jeg slet med i begynnelsen. Jeg hadde mange venner på skolen, men ingen jeg kunne finne på noe med i helgene, for alle bor så langt borte. Jeg følte meg veldig alene, og var usikker på om det var noe galt med meg, siden jeg ikke klarte å finne meg gode venner like fort som "alle" andre utvekslingsstudenter. Men så fant jeg ut at det var mange som slet med dette, og etter at jeg fant Elisa, har det blitt mye bedre. 

Er du med på noen sport eller klubb?

Jeg er med i Drama Club, men for å si det sånn, så er jeg ikke så veldig aktiv. Skolen tvingte meg til å melde meg på, slik at jeg ble mer involvert i skolen, men det hjalp ikke så veldig. Jeg skulle prøve meg på tennis, men det at jeg aldri hadde spilt før og at det i år var rekordmange som prøvde å komme med på laget, gjorde at jeg ombestemte meg dagen før try-outs. Noe jeg er veldig glad for, jeg liker bedre å trene på egenhånd. 

 

Fortsett å spørre hvis du lurer på noe!

-MALIN


  3 kommentarer på "Svar på spørsmålsrunde #2"

Postet av: :)
vil du svare på et spørsmål til ?

hvordan var det med selvtillit osv før du dro, til frskjell til idag? tror du det er viktig å ha selvtillit før du drar, eller at man faktisk blir bedre på det der nede?:):))
20.02.2012, 14:44
Postet av:
når du fikk vite at du skulle til Arizona, gråt du av glede eller sorg? syns ikke du skrev det tydelig nok ;p
21.02.2012, 19:44
Postet av:
Gleder du deg eller gruer du deg til å komme hjem? Blir vel et lite sjokk å plutselig en dag å våkne i din egen seng hjemme i Norge? Tenker også på at det ikke var "så tungt" å reise fra venner og familie her i Norge når du vet at du kommer til å se dem igjen, mens mange av vennene du har/får i USA kommer du kanskje aldri til å se igjen.
25.02.2012, 04:28

Legg igjen en kommentar

Navn:
Husk meg?
E-post:

Bloggadresse:

Kommentar:

Designet er laget av CAROLINE MARIA


Velkommen!
Jeg er ei jente fra Møre og Romsdal som er på utveksling i Phoenix, Arizona skoleåret 2011/2012. Dette er min blogg om utvekslingsåret mitt og alt som følger med det å være en utvekslingsstudent. Reiser med AFS. Skulle du ha noen spørsmål angående utveksling, er det bare å ta kontakt på malinsogge@hotmail.com.

dager siden avreise!
dager til avreise


arkiv


April 2012
Mars 2012
Februar 2012
Januar 2012
Desember 2011
November 2011
Oktober 2011
September 2011
August 2011
Juli 2011
Juni 2011
Mai 2011

kategorier


Blogg
Før avreise
Året i USA

favoritter


AFS
Astrid i Tyskland
Birte i USA
Cathrine i USA
Elfi i England
Helle i USA
Utvekslingsblogger.com

designet er laget av:


Caroline Maria

hits