Svar på spørsmålsrunde

Hvor ofte gjør du noe sammen med AFS?

Vi har et roundtable møte hver måned, der AFS har delt opp alle utvekslingsstudentene i Arizona i grupper etter hvor de bor. I min gruppe er vi fem koseklumper, og vi er en kjempespleiset gjeng. Det er 26 AFSere i Phoenix tilsammen, og vi møtes når det er orienteringer og diverse andre ting. AFS Phoenix er kjempeflinke til å organisere ting vi kan gjøre. Som Phoenix weekend, Grand Canyon trip, Holiday party osv.

Hva savner du mest med Norge?

I juletiden savnet jeg snøen veldig. Nå savner jeg vel det å kunne være selvstendig og føle meg voksen, gå hvor jeg vil når jeg vil, kjøre scooter, venninnekvelder(!!), grønn natur og luftfuktighet, og filmsøndager med snoping.  

Hvordan er folkene på skolen din?

Siden jeg går på en privat katolsk skole, er vel folkene på skolen min ganske rolige av seg. Det er veldig få "pøbler", for du kommer ikke veldig langt på skolen om du er pøbel. Det er dyrt å gå på privatskole, og oppfører du deg ikke, så får du ikke gå der lengre. De er veldig imøtekommende, og jeg kjenner hver eneste en. De er enkle å snakke med, enkle å ta kontakt med og alle er veldig snille og greie. Jeg tror jeg har vært veldig heldig med skolen min, selv om det akademiske nivået er ganske høyt og leksene mange. Selv om de fleste er katolske, er de ikke "hyperkristne" og sånt. De er nomale, og de elsker å spørre om Norge. 

Hvordan er afs som organisasjon? tar de feil osv alvorlig?

Jeg er så glad jeg valgte AFS! De er veldig seriøse, veldig aktive, og de har mange års erfaring med utveksling. Dessuten jobber AFS for fred, og betaler vertsfamilien null niks for at du skal bo hos dem. De gir deg en lokalkontakt som passer på at du har det bra. Jeg har vært veldig heldig med mitt AFS område, om jeg kan kalle det det. Jeg vet det ikke er slik overalt, men det er som oftest bedre jo mer aktive området har vært når det kommer til utveksling. Det er MANGE AFSere som kommer til Arizona hvert år, så AFS her har jo mye erfaring. Men jeg kan tenke meg at AFS India for eksempel ikke er like bra. Selv har det ikke oppstått noe jeg måtte kontakte AFS for, men jeg vet hvem jeg må ringe hvis det oppstår trøbbel, og jeg vet hvor jeg må henvende meg.

Er det vanskelig å bli godkjent av afs?

Det var en lang søknad å gå igjennom, men den er ikke vanskelig å fylle ut og det er bare å få fingeren ut av rumpa å komme seg igang. Når du først er ferdig med søknaden må du vente, og når du først får plass, så er du garantert en plass. Som betyr at du får reise selv om du ikke har vertsfamilie enda. De godkjenner de fleste. Husk å vær tidlig ute hvis du vil til USA, plassene fylles opp fort!

Er du en utadvendt person? (er litt sjenert, men har så fryktelig lyst til å dra utveksling!)

Nordmenn er fra naturens side ganske stille i forhold til amerikanere, det har jeg fått høre! Jeg kan ikke si jeg er en utadvendt person. Jeg var veldig stille av meg før jeg dro, VELDIG stille, og det var nok en av grunnene til at jeg ville dra. Jeg ville at utvekslingen skulle tvinge med til å bli mer utadvendt, og jeg kan love deg at det er akkurat det et år som dette gjør. Jeg slet nok litt i begynnelsen, og var ikke så veldig flink til å ta initiativ til å snakke med andre. Nå snakker jeg med fremmede hele tiden og jeg hater å være stille(bortsett fra når jeg er trøtt). Det tok litt tid for meg til å føle meg komfortabel på skolen men nå kan jeg gå bort til hvem som helst å starte en samtale. I AFS gjengen er jeg faktisk den mest høylytte og utadvendte, og jeg kan være 100% meg selv. Jeg har blitt flinkere til å ikke ta meg selv så høytidelig. Du bør ikke la det å være sjenert bestemme om du skal dra, for er du sjenert er det bare enda en grunn til at du burde dra!

trener du ofte, isåfall hva?

Jeg var veldig flink i begynnelsen til å trene, men så dabbet det av, for jeg hadde så mye annet å gjøre. Men nå er jeg tilbake til gode rutiner og treningsmotivasjon igjen, og nå trener jeg 3-4 ganger i uka. Vertsmor har ei tredemølle på rommet sitt, så den bruker jeg noen ganger. I det siste har jeg jogget utendørs, for det er så mye enklere å finne motivasjon til å trene når jeg jogger utendørs. Jeg tar på meg treningtøyet rett etter skolen, går ut for å jogge, jogger 6-9 kilometer, kommer hjem og spiser middag. Her om dagen jogget jeg en mil på en lørdagsmorgen, det har jeg nok aldri trodd jeg skulle gjøre. 

når sendte du søknad?
Jeg var veldig tidlig ute, og søkte i begynnelsen av august 2010. Jeg fikk plass i oktober. 

vet du mange som har reist med afs som har blitt misfornøyde?

Jeg har en god venn her i Phoenix som måtte bytte familie i begynnelsen av året, og som har bodd i åtte "temporary" familier etter det. Han har heldigvis funnet seg en fast familie nå, og trives veldig. Det er nok mange som går på en smell når det kommer til familie, men AFS er flinke til å ordne opp hvis det oppstår problemer (det finnes jo såklart noen unntak, der folk faktisk har dratt hjem igjen) men det er ganske vanskelig å finne en ny familie på kort tid. Så meld dere til å bli vertsfamilie folkens!! AFS er den organisasjonen jeg har hørt færrest skrekkhistorier fra. 

Hvordan har du forandert deg dette året?

Uff, hvor skal jeg begynne?! Den største forskjellen må nok være at jeg er mye tryggere på meg selv nå. Jeg er mye mer utadvendt, jeg ser verden i et helt annet perspektiv, jeg er ikke like naiv som jeg var før, og jeg er mer rastløs enn det jeg var før. Før jeg kom hit var jeg veldig hjemmekjær, og kunne tilbringt en fredagskveld med me, myself, and I, men nå får jeg helt abstinenser hvis jeg ikke har lagt planer for helgen. Jeg har også blitt mye mer voksen.

Når ver det du fant ut at du skulle studere utenlands?

Det må nok ha vært etter at jeg så en av vennene mine på facebook bli "graduated". Så så jeg igjennom resten av albumet, viste det til mamma, og da mamma sa "har ikke du lyst å dra på utveksling?" da begynte frøet om utveksling å spire. 

Hvor har du tenkt å gå neste år?

Rauma VGS. yeyy

Hvilket år er du født?

1994. Snart atten, woho.

De første dagene etter du hadde flytte, beskriv de.

Etter en grusom lang reise hit til den varme ørkenen, var det veldig vanskelig å tilpasse seg alt det nye. Gikk litt på tå og spurte mye om jeg kunne ditt, eller måtte datt osv. Jeg var trøtt, sliten og det var så uutholdelig varmt, og engelsken var så dårlig at det var flaut. Sekser i engelsk my ass. Dessuten var det litt kleint med vertsfamilien, men det er bare nomalt og gikk over ganske fort. Litt rart å plutselig komme til et annet hus og en annen familie og måtte "bli en av dem". Jeg hadde også litt hjemlengsel og tenkte "dette orker jeg ikke, jeg vil hjem." Dessuten begynte jeg på skolen to dager etter at jeg kom hit, så det var veldig hardt. Jeg begynte på skolen tre dager etter alle andre, og måtte ta igjen mye lekser. Jeg slet veldig med matteleksene, noe som gjorde alt veldig frustrerende, men da jeg byttet matte gikk det bedre. 

Du hadde vel bestemt deg en stund før at du skulle studere utenlads, men var det noe du da måtte gi avkall på før du reiset, no som et forhold eller noe som kunne blit de?

Jeg var i et forhold før jeg dro, og så klart måtte jeg gi avkall på det. Men vi snakker gjennom skype og facebook titt og ofte, og det er en høy sannsynlighet for at vi blir sammen igjen når jeg kommer hjem. For all del, er du i et forhold og vil på utveksling, DRA. Er det meningen at dere skal være sammen, så venter han/hun på deg når du kommer hjem. Værre er det hvis du finner deg noen når du er borte, for han/hun er det litt vanskelig å ta med seg hjem. 

Hva kommer du til å savne med USA bortsett fra venner å sånt?

Wheat thins, Victoria Secret, Sephora, dobbeltsenga mi, hundene mine, varmen, skoleuniformen, mitt eget bad<3, storbyen, palmetrærne og kaktusene, karaktersystemet, at alt er så tilgjengelig, gåavstand til AJ's og Starbucks, 

Vil du studere andre plasser i verden?

Jeg kommer nok til å ta et år utenlands om jeg får muligheten til det. Da må det nok bli England, Tyskland eller noe sånt. Jeg har også bestemt meg for å reise mye, så ut i verden flere ganger skal jeg nok!


Fineste plagg eller annet som du er fornøyd med av innkjøp i USA?

Hmm.. tough one.. Jeg er veldig glad i all sminken jeg har kjøpt her, ipaden min, veska mi, øredobbene mine, ja, i grunn alt jeg har kjøpt her. 

Har du noen butikker du vil anbefalle?

SEPHORA(himmelen og paradis i én butikk), Victoria Secret, Forever 21, Love Culture, Wet Seal, H&M, Charlotte Rousse, Aldo, 

Hvilken norsk mat savner du mest?

Hjemmelaga pizza, cripsy chicken og hjemmelaga wok. Mammas mat generelt savner jeg veldig.

Har du planer om å besøke Elisa i år eller neste år, å holde kontakten liksom?

Aboslutt! Vi har allerede planlagt "weekly updates" og roadtrips. Hun skal også være gudmoren til ungen(e) min(e), og jeg til hennes, og da må vi komme på besøk hver gang ungene har bursdag, haha. Skyping skal det bli mye av, jeg kommer til å savne henne og vaffelbaking veldig!

Hvilken hverdags greier gjør du i USA som du ikke gjorde i Norge?

Skoleuniform på skolen, gudstjeneste annenhver uke, trene(hehe), se på tv hele tiden, dusje hver kveld(her har man nok varmtvann til å dusje så lenge man vil så ofte man vil og man trenger ikke dele dusjen med hele familen, så nå dusjer jeg hele tiden, skal bli meg et rabalder når jeg kommer hjem tenker jeg). Jeg rer senga hver dag, HVER dag.  Og jeg gjør leksene sent på kvelden istedenfor med en gang jeg kommer hjem.

Kan du ta bilde av tingene du har kjøpt mens du har vært i USA?

Det er nok ganske mye å ta bilde av, med tanke på at jeg måtte kjøpe meg en hel garderobe da jeg kom hit. 


Kjøpte dette i går da, hehe. Måtte bare!

-MALIN


  0 kommentarer på "Svar på spørsmålsrunde"


Legg igjen en kommentar

Navn:
Husk meg?
E-post:

Bloggadresse:

Kommentar:

Designet er laget av CAROLINE MARIA


Velkommen!
Jeg er ei jente fra Møre og Romsdal som er på utveksling i Phoenix, Arizona skoleåret 2011/2012. Dette er min blogg om utvekslingsåret mitt og alt som følger med det å være en utvekslingsstudent. Reiser med AFS. Skulle du ha noen spørsmål angående utveksling, er det bare å ta kontakt på malinsogge@hotmail.com.

dager siden avreise!
dager til avreise


arkiv


April 2012
Mars 2012
Februar 2012
Januar 2012
Desember 2011
November 2011
Oktober 2011
September 2011
August 2011
Juli 2011
Juni 2011
Mai 2011

kategorier


Blogg
Før avreise
Året i USA

favoritter


AFS
Astrid i Tyskland
Birte i USA
Cathrine i USA
Elfi i England
Helle i USA
Utvekslingsblogger.com

designet er laget av:


Caroline Maria

hits