Storbyjente

God morgen! Eller, her er det egentlig natt for meg, men er så heldig å ha fri fra skolen i morgen, så legger meg sent idag, bare fordi jeg kan. Forrige uke skjedde det igrunn ikke stort, eller jo, det var Catholic Schools Week for alle de katolske skolene i Phoenix, som betydde gudstjeneste(soving) på mandag og onsdag. Jeg hadde også noe helt sinnsykt med lekse mandag og tirsdag, også har jeg begynt å jogge opp hovedveien og hjem igjen et par ganger i uka. Er jo *kremt* varmt nok til det nå.. Har jeg noen gang fortalt dere at jeg kan telle alle regnværsdagene jeg har hatt på et halvt år på en hånd? Eller at jeg fryser i 16 varmegrader som om det skulle vært -5? Merkelige greier.

Jeg bestemte meg egentlig for å bli fit for tennissesongen, men fant ut at tennis blir for mye stress, så fortsetter nok heller med egentrening. Elisa bor 45 minutter unna, så hun jogger mot huset mitt, vi møtes, jeg "jogger henne hjem" og jogger meg selv hjem igjen. Tar meg ca. en time. Er så fint å jogge opp Central Ave nå i finværet, og det er så mye mer motiverende enn å jogge på tredemølla. Det er jo så mye mer å se! Central er som sagt hovedgata her, så det er mye trafikk og masse forskjellige mennesker.

I helga hadde jeg og Elisa en skikkelig bestevenn-helg. Fredag dro vi på en liten shoppingtur, der vi kjøpte oss bestevennsmykker, tok bilde i photoboothen, og spiste kinamat hos Panda Express. Jeg overnattet hos Elisa til lørdagen, og som alltid når vi overnatter hos hverandre, så skrur vi på en film, sovner, skrur av filmen, forsover oss kraftig og blir oppgitte over at vi aldri klarer å se ferdig en eneste film.

Jeg hadde aldri spist amerikanske vafler til forkost, så jeg klarte å overbevise Elisa om å lage det til frokost. Vi lagde Chocolate Chip Belgian wafles (<33333) med jordbær og oboy. SUNT.


nomnomnomnom or what?

Senere på dagen møtte vi Val og Malte. Vi gikk til parken(av alle ting) og hadde piknik. Vertsforeldrene min skulle på fancy party senere på kvelden, og ville helst ikke at vi skulle være i veien, så vertsmor foreslo at vi skulle gå til parken. "What park?" svarte jeg og Elisa. Vi hadde aldri hørt om en park nær huset mitt. Men joda, etter en 20 minutters gåtur mot Central og skyskraperne fant vi parken, deilig å ha alt så tilgjengelig. Vi satte oss ned på en bakke, eller som guttene kalte det "The Hill of Chill" og koste oss med snacks, muffins, og lemonade. Etter det stakk vi på restaurant for å spise middag. Var jo hjemme alene for første gang siden, ja, kan ikke huske det engang, så da fikk vi penger til å spise ute og penger til å leie film. Resten av kvelden gikk med til filmkveld og snakking. Val prøvde å lære meg fransk, for hver gang Elisa og Malte begynner å snakke tysk til hverandre(noe som skjer når de forteller en historie og ikke klarer å oversette den til engelsk) så ser jeg og Val rart på hverandre, Val begynner å snakke fransk til meg, og jeg svarer "oui" hver gang, for det er omtrent det eneste jeg vet. 

Chillin'


Tok dette bildet for fotografiklassa. Søta mi!

Jeg har merket at jeg har glidd helt inn i rollen som høflig amerikaner. Man merker det spesielt godt når man henger med andre utvekslingsstudenter, for de fleste av oss er ikke vante med å si "thank you" etter hver ting servitøren spør om eller gir deg. Jeg husker første dagen jeg var her og vi dro ut for å spise. Jeg fikk bestille først og jeg sa "One taco". Etter å ha hørt hvordan resten av familien bestilte maten sin, fant jeg fort ut at hvis man ikke er høflig mot servitøren, så kan man ikke forvente god service. Nå har jeg lært meg at det heter "May I have a taco, please? Thank you" eller "I'll have a taco, please. Thank you".  Og tips! Tips er veldig viktig her. Noe jeg sleit med veldig i starten, for hvordan i alle dager skal man kunne vite hvor mye man bør gi i tips? Nå har jeg lært meg at man bør gi 15% av totalen i tips, aller helst runde av. Heldigvis har jeg en egen tipulator på mobilen, så da blir alt mye enklere. 

Søndag tok hele gjengen trikken/metroen til Christown for å se en film på kino. Vi har blitt skikkelige racere på å ta trikken nå, så nå kan vi faktisk komme oss steder uten å bli kjørt overalt. Frihet! Savner å kunne gå hvor jeg vil, bli med folk hjem fra skolen, kjøre scooter, og være hjemme alene. Vi kom oss dit klokka to, men jeg var den eneste som hadde fylt 17, så de andre kom seg ikke inn på "Contraband", filmen vi ville se. Så da stakk vi på "We bought a Zoo" som var ganske søt. Filmen varte litt lengre enn det vi trodde, for vi hadde tenkte til å rekke superbowl. En time etter at superbowl startet, stod vi å ventet på trikken.. som ikke kom.. Vi ventet en og en halv time på stasjonen, det begynte å bli mørkt og kaldt, og det var skumle folk som ventet der sammen med oss. Endelig kom trikken, og vi kom oss hjem akkurat i det the Giants vant hele greia. Litt synd å ha gått glipp av hele Superbowlen, men for å være helt ærlig, så skjønner jeg ikke bæret av amerikansk fotball og hele opplegget rundt superbowl, så føler jeg ikke gikk glipp av noe. Reklamene, som skal være halve greia av superbowl, så familien vår rundt middagsbordet i dag, så jeg gikk ikke glipp av dem. 


Kinooo


Disse bildene er tatt fra forrige helg, da vi sendte Val hjem til Tempe med metroen.


Jeg har blitt ei skikkelig storbyjente nå, og det skal nok merkest godt å komme hjem igjen til Åndalsnes der man kun har Mama Rosa, Cubus og kulturhuset. Jeg har blitt vant til rush hour, sirener, helikoptere og trafikkstøy. Sketchy og ghetto mennesker rundt hvert hjørne, uteliggere, skyskrapere, mexicansk mat og kultur, spansk overalt, osv. Jeg håper jeg ikke får kultursjokk når jeg kommer hjem.

Ha en fin uke dere,

-MALIN


  6 kommentarer på "Storbyjente"

Postet av: lisell
digg blogg du har, den er virkelig fin og gjennomført!
07.02.2012, 09:35
URL: http://outfitting.blogg.no
Postet av: Gina
Takk i like måte<3

Kommenter tilbake?
07.02.2012, 09:48
URL: http://gmbj.blogg.no
Postet av: Nygjerrig
Hei, eg er en jente på femten år som har tankt på dette å bli utvekslingsstudent, men har noen spørsmål som eg ennå ikke har fått svar på. (Egentlig mamma som lurer men samma det ;-P )

- Det står at alt er inkludert når du først har betalt. Men gjelder dette maten??? Maten en får hjemme altså, som middag og frokost. Vet det er et rart spørsmål, men det er VIKTIG å være forbredt, ikke sant? Hilsen Nygjerrig
07.02.2012, 19:02
Postet av: Malin
Nygjerrig: En vertsfamilie hos AFS er pliktig til å gi deg tre måltider om dagen, så dette burde ikke være noe problem! Det kommer mye an på hvilken familie du havner i, men de fleste familier kjøper inn det du trenger. De fleste ting som kinobiletter, spising sammen med venner, osv kan det hende du må betale selv. Jeg anbefaler deg på det sterkeste å dra, og har du flere spørsmål er det bare å spørre!

-MALIN
07.02.2012, 19:49
URL: http://madebymalin.blogg.no/
Postet av: Nygjerrig is back
Haha, like greit å ta muligheten når den byr seg. Hva er det med stipend? Skjønner eg må ha det vis eg skal reise, men hvor mange får det egentlig? Og hva må til? Fikk du stipend? Alright if du ikke kan svare, er bare NYGJERRIG siden eg har nå begynt å lese på diverse blogger fra utvekslingsstudenter og alle har gode ting å si om dette.
07.02.2012, 20:33
Postet av: Malin
Nygjerrig is back: Alle får stipend, så lenge du reiser andreåret, og har fått godkjenning fra skolen din hjemme om at året kommer til å bli godkjent. Her er det viktig at snakker med rådgiveren på skolen din, han/hun vil forklare deg hvordan du søker om å få året godkjent. Stipend søker du på lanekassen.no etter at du har fått godkjenning fra(forhåpendtligvis AFS) organisasjonen du skal reise med. Jeg søkte i begynnelsen av juni, og fikk 56000 for begge halvvårene. Jeg mottok 26000 på flyplassen dagen jeg skulle reise, og fikk resten i slutten av desember etter at mamma hadde sendt ned underskiftslappen fra lånekassa. Var visstnok VELDIG viktig at jeg skrev under på den og returnerte det, men det gikk også fort og greit. Stipendet brukte jeg på å betale tilbake mamma , som betalte hele reisen for meg. Ellers er ikke penger et veldig stort problem. Litt vanskelig å ikke bruke alt på shopping er det jo, og mamma overfører 2000 i begynnelsen av hver måned, så det er det jeg har å leve på. Bare å spørre hvis du lurer på noe!

Kom gjerne med mange spørsmål, så kan jeg se om jeg kan lage en spørsmålsrunde :)

-MALIN
09.02.2012, 02:51
URL: http://madebymalin.blogg.no/

Legg igjen en kommentar

Navn:
Husk meg?
E-post:

Bloggadresse:

Kommentar:

Designet er laget av CAROLINE MARIA


Velkommen!
Jeg er ei jente fra Møre og Romsdal som er på utveksling i Phoenix, Arizona skoleåret 2011/2012. Dette er min blogg om utvekslingsåret mitt og alt som følger med det å være en utvekslingsstudent. Reiser med AFS. Skulle du ha noen spørsmål angående utveksling, er det bare å ta kontakt på malinsogge@hotmail.com.

dager siden avreise!
dager til avreise


arkiv


April 2012
Mars 2012
Februar 2012
Januar 2012
Desember 2011
November 2011
Oktober 2011
September 2011
August 2011
Juli 2011
Juni 2011
Mai 2011

kategorier


Blogg
Før avreise
Året i USA

favoritter


AFS
Astrid i Tyskland
Birte i USA
Cathrine i USA
Elfi i England
Helle i USA
Utvekslingsblogger.com

designet er laget av:


Caroline Maria

hits