Phoenix Weekend

Fra torsdag til søndag var det Phoenix Weekend. Ei helg der alle AFS utvekslingsstudentene i Phoenix må bo med en annen familie. Jeg fikk bo hos Nicole(42 år gammel, ingen barn, to hunder) i Scottsdale, som ligger en halvtime unna downtown Phoenix. Jeg og Nicole kom godt overens og vi storkoste oss hele helga! Var litt deilig å være enebarn ei heil helg. 

Torsdag og fredag var hele gjengen på "field trips". Torsdag dro vi til "Arizona's State Capitol" og fikk en tour. Vi fikk også besøke en rettsal, der vi fikk møte en ekte dommer. Det var skikkelig kult og vi måtte selfølgelig reise oss da han kom inn. "All rise!" akkurat som på film.  Vi fikk spørre om alt vi ville, så vi spurte om alt mellom himmel og jord. Hvor mange "death sentences" han hadde dømt, hva som var gøy med jobben hans osv. Dommeren av Maricopa County!

Etter at den stakkars dommeren hadde blitt avhørt i en times tid, dro vi videre til Phoenix Art Museum. På dette punktet var jeg så trøtt at jeg sovnet stående mens den stakkars guiden prøvde å fortelle oss hvor interessant Native American art var. Jeg mener, kul, moderne kunst er gøy, men dette var drøy historie kunst. 

Malte og Val (Tyskland og Frankrike)

A "Val high five".

Norge, Thailand, og Tsjekkia.Jeg og Lisa danser "Bernie dansen" 

Söta bror! Visste dere at svenskene har dumme vitser om nordmenn? "Hvorfor ble ikke Jesus født i Norge?-Fordi de ikke kunne finne tre vise menn".... 

Her har vi selveste George Washington.

Etter det ble alle hentet av de "nye" familiene sine. Vi fikk et lite kort med bittelittegran informasjon på, og vi samlet oss i en stor saueflokk for å høre alles familier. Noen fikk en familie med trillinger, andre måtte dele familie med en annen AFSer, og noen fikk bo heeelt alene, sånn som meg.

Jeg og Nicole dro på gresk restaurant og spiste pitabrød med kylling og tzatziki. (Savner mammas hjemmelagde tzatziki og potetbåter!) Vi gikk ut for å handle inn til helga, hun måtte jo handle inn mat jeg likte! Det ble mye bagels og yoghurt, haha. Da vi kom hjem var jeg så trøtt at jeg sovnet på sofaen hennes, og våknet av at en av hundene hennes slikket rent ansiktet mitt. 

Fredag våknet jeg uthvilt og i godt humør, senga jeg fikk sove i var utrolig god! I åttetiden (ja, selv om vi slapp skole, så var det ikke noe sove-lenge-luksus på oss..) møtte jeg alle godklumpene mine igjen. Da var det tid for å besøke MIM (Musical Instrument Museum). AFS gjengen vår er verdens herligste gjeng! Vi finner på så mye rart, er ikke redde for å dumme oss ut, og når så mange forskjellige, morsomme mennesker er samlet på en plass, så må det bare bli mye sprell. Som privatkonserter, random dansing, og hundrevis av interne spøker. Stakkars AFS lederne er på tur med en barnehagegjeng. Verdens beste barnehagegjeng! 

MIM var utrolig gøy. Vi storkoste oss med å høre på musikk fra alle tidsaldre, høre mer om musikkhistorien fra våre egne land, se forskjellige instrumenter, og sist men ikke minst, prøve instrumentene! Vi holdt en privatkonsert, og fikk til og med applaus fra folkene som jobbet der. 


Creepy Sofia i bakgrunnen.. Elisa og Val

Lucy

Germany, Denmark, Germany
Elisa koser seg med Elvis-musikk.Norges stolthet! Café besøk med bestekompisen

 

Etter at vi hadde storkost oss på MIM dro vi til en park for å spise lunsj.


Ella med den fancye drikkeflaska si.

matmatmatmat

spisespisespise

nomnomnom

VolleyballModelltog
Etter en herlig lunsj, dro vi til fredagens høydepunkt. Coldstone Creamery! Coldstone Creamery er en veldig kjent og populær iskremkjede, som ble grunnet i Arizona (Arizonas stolthet med andre ord). Vi fikk en liten tur rundt om i bygget, og en presentasjon om hvor de vil lansere flere butikker(Norge er desverre ikke på den listen, men de har to butikker i Danmark) og sist men ikke minst, så fikk vi gratis is! Først velger du "base", så velger du hva du vil ha i isen din, det er dette som er det "spesielle" med denne iskremkjeden. Jeg valgte sjokoladeis med cookie dough og reese's peanutbutter cups, yummi! 
Søte Sofia

Klar for gratis is!
Etter gratis is, havnet alle i iskoma og sovnet i bilen. Og etter en herlig powernap, måtte vi ordne istand til kulturkvelden. Alle øvde på presentasjonene sine i fem minutter, men så fant vi ut at det var mye gøyere å danse, lære hverandre banneord på forskjellige språk og lære å sjonglere. 


Markus prøve å lære Giovanna å sjonglere.


 

I sekstiden kom alle våre midelrtidige familier for å spise mat og kake og kose seg med kulturkveld. Nicole tok med seg foreldrene sine, så de ble jeg godt kjent med i løpet av kvelden. De var veldig hyggelige! Jeg og Marta fremførte Askeladden som kappåt med trollet på engelsk(Ashlad and the hungry troll), med bilder i bakgrunnen. Det var mange som imponerte med sine kulturinnslag. Vi hadde sang og dans, nasjonalsanger, Japansk teparty, framføring om kjøttboller, cheerleading fra Bulgaria, talkshow fra Thailand, fotball på 1-2-3 fra Tyskland osv. 

Adi fra Indonesia danset en tradisjonell dans i sin nasjonale drakt.


Her fikk vi lære hvordan de danser i Thailand.

Norwegian trolls!

Lørdag fikk jeg endelig sovet lenge(i den deilige senga). Nicole tok niesa si på 16(Maddie) og meg med på shopping. Jeg fikk shoppet litt på Victoria Secret, Sephora(sminkehimmelen) og forever21. Skal bli hardt å komme hjem igjen til Norge... Lørdag kveld dro vi ut for å spise italiensk mat, vi droppet kino for Nicole følte seg ikke helt topp. Så vi leide jentefilm, lagde kakao og koste oss med en ultimat jentekveld


Her er rommet jeg fikk bo hos denne helga. Veldig amerikanskt!

Søndag måtte jeg reise hjem fra Nicole.. Vi spiste frokost på "The Good Egg" og ble enige om å holde kontakten. Nicole lovte meg også å ta meg med på spa på bursdagen min, siden du må være atten for å gjøre det. 

Jeg har virkelig blitt glad i Phoenix, og her om dagen tok jeg meg selv i å tenke at jeg virkelig, virkelig ikke hadde lyst hjem. Phoenix er byen min, og jeg liker meg veldig godt her. AFS gjengen har mye å gjøre med det, for jeg har blitt så innmari glad i den. 

Dette innlegget ble desverre milelangt.. og tok meg en uke å skrive! Har vært en stressende, lang uke med masse lekser og oppgaver, så blogging har ikke akkurat vært prioritert. Torsdag var det Junior Class Ring Ceremony, som jeg skal skrive et innlegg om over helga! 

Håper alle har ei strålende helg! 

-MALIN

 


  1 kommentarer på "Phoenix Weekend"

Postet av: Utvekslingsblogger.com
Hei, kunne du ha linket til min "bloggliste" angåande utveksling?

http://www.utvekslingsblogger.com

Takk Takk!
29.01.2012, 13:30
URL: http://www.utvekslingsblogger.com

Legg igjen en kommentar

Navn:
Husk meg?
E-post:

Bloggadresse:

Kommentar:

Designet er laget av CAROLINE MARIA


Velkommen!
Jeg er ei jente fra Møre og Romsdal som er på utveksling i Phoenix, Arizona skoleåret 2011/2012. Dette er min blogg om utvekslingsåret mitt og alt som følger med det å være en utvekslingsstudent. Reiser med AFS. Skulle du ha noen spørsmål angående utveksling, er det bare å ta kontakt på malinsogge@hotmail.com.

dager siden avreise!
dager til avreise


arkiv


April 2012
Mars 2012
Februar 2012
Januar 2012
Desember 2011
November 2011
Oktober 2011
September 2011
August 2011
Juli 2011
Juni 2011
Mai 2011

kategorier


Blogg
Før avreise
Året i USA

favoritter


AFS
Astrid i Tyskland
Birte i USA
Cathrine i USA
Elfi i England
Helle i USA
Utvekslingsblogger.com

designet er laget av:


Caroline Maria

hits