Welcome to Bourgade Catholic

Jeg kom på at jeg aldri har vist dere bilde av skolen jeg går på. Men nå har jeg fått fotografiklasse så nå hadde jeg en unnskylding til å gå rundt å ta bilder av skolen.

Men først vil jeg fortelle litt om skolen min, og hvordan en vanlig skoledag i USA er for meg.

Skolen jeg går på heter Bourgade Catholic High School, aka BCHS, og ligger 12 minutter unna huset mitt. Maskoten vår er en ørn, go Eagles! Skolen har ca. 350 elever, og jeg kjenner hver eneste en. Det er jo dobbelt som mange som på RVS, men det er en liten skole i forhold til de store offentlige skolene her i Phoenix, som ofte har 3000 elever. Alle visste hvem jeg var den første dagen, noe som var litt rart, for jeg ante ikke hvem noen var.  Skolen er som du kanskje gjettet, eller visste fra før, katolsk, og 99% av elevene er katolske. Du tenker sikkert "stakkars deg!" men det å gå på en privat katolsk skole, når du ikke er så veldig religiøs(og ikke katolsk) selv, er ikke ille i det hele tatt! Det var mange regler i begynnelsen, men nå har jeg kommet så godt inn i systemet at jeg vet hva jeg bør gjøre og ikke gjøre. Det eneste du merker av religion, er den obligatoriske religionsklassa, en bønn før timen starter, og gudstjenesten vi har annenhver uke. Den sover jeg som oftest i, så det er ikke så ille.  

Vi har samme timeplan hver dag, det er jeg ikke så begeistret for(savner å ha fritime og varierte skoledager), men det også blir du fort vant til. En klassetime kalles "period" og varer 45 minutter på en vanlig skoledag. På fredager slutter vi på skolen klokka ett, som betyr at klassene varer i 35 minutter. Vi begynner på skolen hver dag kl. 8.55. Fem minutter før en ny klasse ringer ringeklokka, og ett minutt før timen begynner ringer "warning bell" som signaliserer at du har ett minutt på å rekke timen. Hvis ikke blir du merket "tardy", og to "tardyer" gir gjennsitting. 

Nå som andre semester har startet har jeg fått ny timeplan. 

Her ser du hvordan timene rullerer hver dag, mens B og C timene står stille. Vanskelig opplegg, og det tok meg nesten hele første semesteret å huske hva som kom etter hva.

Etter hver time bytter du bøker i skapet, tar deg en liten prat med naboskapet, og går til timen. De fleste timene har "bell work" som er en slags oppvarming med et par spørsmål. Så begynner timen, lang og kjedelig, til ringeklokka ringer. I halv tolv tiden er det lunsj-tid. Da går vi til "Madonna Hall", kafeteriaen, og spiser mat. På lunsj-bordet har du din faste plass. Min plass er ved siden av vertssøsteren min, sammen med noen av de andre seniorene. Til lunsj spiser jeg det vertsmor pakker med meg, gjerne peanuttbutter and jelly sandwich, frukt, og en granola bar. Men du kan også kjøpe mat, som hamburger, spagetti eller pizza, noe jeg aldri gjør. Så starter timene igjen, og du har tre timer før skoleslutt. Skolen slutter klokka tre, og da kjører jeg og vertssøster hjem. 

Over til bildene jeg lovte dere: 


Madonna Hall

Gymsalen


Under "brua" er skapet mitt. De røde dørene er klasserom.

Ikke uvanlig å se kross her og der.

Det er ganske nytt å ha "gangene" utendørs, istedenfor at alt er innendørs, men det går jo ant her i Arizona.

Skapet mitt! Typisk å få et av de gamleste skapene, som du må sparke i for å få igjen. 

Fremsiden av skolen, med jomfu Maria statue og alt. 

På tirsdag fylte vertssøster 18 år! Vi dro ut for å spise middag, og folka på resturangen sang for henne og ga oss gratis kake. Da vi skulle dra til skolen, ble vi møtt av dette synet. Bestevenninna til vertsøster hadde vært så søt og tegnet på hele bilen hennes.


 

Jeg har forresten kommet halvveis i utvekslingsåret nå, HALVVEIS! Tiden flyr i fra meg! 

 

Håper dere alle hadde en fin start på hverdagen igjen etter en deilig juleferie.

-MALIN


  0 kommentarer på "Welcome to Bourgade Catholic"


Legg igjen en kommentar

Navn:
Husk meg?
E-post:

Bloggadresse:

Kommentar:

Designet er laget av CAROLINE MARIA


Velkommen!
Jeg er ei jente fra Møre og Romsdal som er på utveksling i Phoenix, Arizona skoleåret 2011/2012. Dette er min blogg om utvekslingsåret mitt og alt som følger med det å være en utvekslingsstudent. Reiser med AFS. Skulle du ha noen spørsmål angående utveksling, er det bare å ta kontakt på malinsogge@hotmail.com.

dager siden avreise!
dager til avreise


arkiv


April 2012
Mars 2012
Februar 2012
Januar 2012
Desember 2011
November 2011
Oktober 2011
September 2011
August 2011
Juli 2011
Juni 2011
Mai 2011

kategorier


Blogg
Før avreise
Året i USA

favoritter


AFS
Astrid i Tyskland
Birte i USA
Cathrine i USA
Elfi i England
Helle i USA
Utvekslingsblogger.com

designet er laget av:


Caroline Maria

hits